Beveiligingsadvies op maat van uw woning
Een woninginbraak is geen prettige ervaring. Het is niet alleen een financiële catastrofe, als slachtoffer betaalt u ook een hoge emotionele prijs. Samen met het stadsbestuur en de politie kunt u echter heel wat ondernemen om inbraak te voorkomen. Bij de dienst preventie van de stad kunt u beveiligingsadvies aanvragen.

Een diefstalpreventieadviseur komt bij u langs en bekijkt hoe u uw woning beter kunt beveiligen. Hij geeft u gratis advies over veilige leefgewoonten, bouwtechnische maatregelen (garagepoorten, deuren, ramen, lichtkoepels, …) en elektronische maatregelen zoals een alarminstallatie. Nadien krijgt u een rapport met enkele handige tips. Bouwers en verbouwers kunnen advies krijgen op basis van hun bouwplan.
 
De diefstalpreventieadviseur is een medewerker van het stadsbestuur of van de politie. Alle adviseurs volgden een opleiding bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken of de politieschool. Wilt u graag dat de diefstalpreventieadviseur bij u langs komt? Neem dan contact op met de dienst preventie op het nummer 014-28 50 50 of surf naar www.herentals.be/inbraakpreventie en vul het aanvraagformulier in.
 
 
Nieuwe speeltoestellen voor Diependaal en Ekelenberg
Het stadsbestuur koopt een tweede ballenvanger aan voor het speelterrein in Ekelenberg. Het plaatsen van een ballenvanger tussen het terrein en de weg, en een ballenvanger tussen het terrein en de wadi, maakt het speelterrein nog veiliger voor kinderen. Het leveren en plaatsen van het speeltoestel kost 968 euro.
 
Ook de kinderen van Diependaal kunnen zich binnenkort weer uitleven op het speelterrein in de wijk. Het stadsbestuur laat er een nieuw avonturenpark plaatsen. Het leveren en plaatsen van dit toestel kost 9.680 euro.
 
Subsidies voor jeugdverenigingen
Het stadsbestuur wil het jeugdwerk op alle mogelijke vlakken ondersteunen. Zo krijgen de erkende Herentalse jeugdverenigingen elk jaar een subsidie van de stad. Voor het werkingsjaar 2011-2012 verdeelt de stad het totale bedrag van 19.331 euro onder de vijftien verenigingen.
 
Start to swim
In de zwembaden van het Netepark zijn er heel wat zwemmomenten voor trimzwemmers. Maar trimzwemmen vereist wel de nodige technische scholing. Om hieraan tegemoet te komen, organiseert het stadsbestuur de actie Start to swim. Deelnemers krijgen tien weken lang begeleiding, technische tips en advies van ervaren lesgevers. De lessenreeks start op dinsdag 19 februari 2013. Deelnemen kost 65 euro (met twintigbeurtenkaart) of 25 euro (zonder twintigbeurtenkaart). Inschrijven kan vanaf maandag 21 januari 2013 aan de kassa van het Netepark.
 
Subsidie voor weg- en rioleringwerkzaamheden in Schoutenlaan
Het stadsbestuur plant de aanleg van riolering in de Schoutenlaan. Op 7 december liet de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) weten dat de stad hiervoor een gewestbijdrage van 212.527 euro krijgt. Het studiebureau kan nu starten met de opmaak van het definitieve ontwerp voor de werken.